Pasūtījumiem no € 20.00 bezmaksas piegāde uz Omniva pakomātiem visā Latvijā!

Auksta kafija vasarai

Brant Coffee aukstā kafija

Jau iepriekš sākām apskatīt tēmu, ko darīt ar kafiju, kad ir sākusies karsto brīvdienu sezona, šoreiz tēmu turpināsim, parunājot par auksto kafiju.

Aukstās kafijas ir divu veidu. Pirmais ir, kad to pagatavo pēc kādas no klasiskajām metodēm, izmantojot karstu ūdeni, bet ir vēl arī otra – mazāk zināma – aukstā pagatavošana (cold brew, aukstais brūvējums).

Šajā metodē viss, kas nepieciešams, ir kafija, kafijas dzirnaviņas un ūdens. Pat vārīt neko nevajag, viss ir super vienkārši.

Samaļam kafiju tieši tādā pat pakāpē, kā gatavojot kafiju preskannā (French press), respektīvi rupjā malumā, lai ir līdzīgi, kā izskatās jūras sāls. Kafiju ņemam klasiskajā proporcijā – 75 grami uz litru ūdens. Uzmanīgi aplejam visu kafiju un atstājam ievilkties līdz pat 24 stundām.

Kad dzēriens ir ievilcies, samaisiet to, atļaujiet kafijai nogulsnēties un izkāsiet caur sietu traukā, kuru pēc tam varat uzglabāt ledusskapī vairākas dienas. Tā kā būsiet izmantojuši rupju malumu, uzmanīgi pārlejot, nebūs nepieciešamības pēc īpaša filtra, marles vai kā tāda – smalks tējas sietiņš būs pilnīgi atbilstošs rīks.

Viena no aukstās pagatavošanas priekšrocībām ir, ka šādā veidā pagatavots dzēriens saglabājas svaigs ilgāku laiku. Droši varat uzglabāt ledusskapī pat trīs dienas. Šī metode ļoti noderēs tiem, kuri ceļas agri, kamēr pārējā ģimene vēl guļ, lai nebūtu jātaisa troksni ar kafijas dzirnaviņām, aparātiem, tējkannām un visu pārējo. Vai arī steidzīgajiem. Pagatavojiet kafiju, kad ir brīvs laiks – kad gribēsiet to dzert, būs jau gatava!

Un nobeigumā patiesi atspirdzinošs dzēriens karstajam laikam, izmantojot auksti pagatavotu kafiju. Piedevām, ārkārtīgi vienkāršs. Būs nepieciešamas tikai šādas sastāvdaļas:

  • 1 daļa auksti pagatavotas kafijas (no mūsējām ieteiktu Bolīvijas vai Indonēzijas kafiju)
  • 1 daļa tonika
  • ledus pēc nepieciešamības

Glāzē ieberam ledu, lejam vienādās daļā kafiju un toniku, samaisām un baudām!

Brant Coffee aukstā kafija