Pasūtījumiem no € 20.00 bezmaksas piegāde uz Omniva pakomātiem visā Latvijā!

Laba kafija arī brīvienu režīmā

kafija brant coffee laukos un ceļojumā

Pamazām sākas vasaras atvaļinājumu sezona, kas nozīmē to, ka liela daļa no jums dosies vairāk laiku pavadīt ārpus ikdienas dzīvesvietas uz laukiem un vasarnīcām, noteikti neņemot līdzi savu virtuves aprīkojumu. Un no šī izriet viens populārs, bet tai pat laikā aplams apgalvojums – brīvdienās nāksies paciesties, iztikt ar viduvēju kafiju, jo kā gan mēs tur, laukos vai ceļojumā to pagatavosim…

Bieži vien pierasts ir, ka mājās visu izdara automāts. Piespied podziņu, un viss ir gatavs, super kvalitātē, jo mūsdienu kafijas automāti patiešām spēj pagatavot kafiju, kas ir ļoti tuva klasiskajam espresso.

Un tāpat pastāv stereotips, ka kafija, kas pagatavota ar apliešanas metodi, ir diezgan nebaudāma – to jādzer tikai un vienīgi tāpēc, lai uzņemtu dienišķo kofeīna devu.

Nepareizi.

Šis stereotips sakņojas faktā, ka aplieta kafija parasti tiek gatavota, ja nav pieejami nekādi sarežģītāki brūvrīki par preskannu. Pērkam tuvējā ciemata veikalā maltu kafiju (jo dzirnaviņu arī parasti nav), aplejam un, domājot labas domas, izliekoties, ka viss ir kārtībā, dzeram.

Problēma nav pagatavošanas metodē. Problēma ir izejvielu kvalitātē. Maltu kafiju nav iespējams ilgstoši uzglabāt tā, lai tajā saglabātos visas garšas un smaržas īpašības. Ēteriskās eļļas, kuras šīs īpašības nodrošina, izgaro, sakalst, un beigās kas tad ir palicis? Jūs mēģināt pagatavot kafiju, aplejot ar ūdeni šķiedrvielas ar vārgu smaržu, loģiski, ka tur nekas “ārā nenāk”…

Tāpēc visvienkāršākais veids, kā uzlabot savas brīvdienu kafijas garšu, ir – līdzi paņemt kafijas dzirnaviņas. Nevajag neko milzīgu, atcerieties, standarts ir 70 grami kafijas uz vienu litru ūdens (citām pagatavošanas metodēm ir citas proporcijas, šis ir apliešanai). Ja vien neplānojat lielus banketus, rokas dzirnaviņas būs tieši laikā.

Hario Skerton Pro kafijas dzirnaviņas Brant Coffee

Un tad, kad šis solis ir veikts, jums vairs nekad nebūs attaisnojuma dzert negaršīgu kafiju. Jūs varēsiet ar savu iecienīto kafiju pavadīt ne tikai brīvdienas laukos, bet arī ņemt to līdzi ceļojumos. Mazliet pārfrazējot un aizņemoties teicienu no citas nozares – dzīve ir pārāk īsa, lai dzertu sliktu kafiju!